Prajitura Rudy

de Criss in Prajituri, 27 Oct 2011 | 6407 vizualizari

 

De ce se numeste asa, n-am idee. Dar e o reteta care apare pe foarte multe bloguri. E o prajitura cu branza, cu aluat dat pe razatoare si optiunea mea a fost sa-i pun si o glazura de ciocolata. Reteta originala nu prevede.
Mie nu prea mi-a placut, dar in general nu ma dau in vant dupa prajiturile cu branza.
Am sa pun si reteta, acum nu am timp.
Pozele mi-au iesit aiurea dar n-am ce sa fac. Lumina proasta, aparatul defect si acesta e rezultatul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 400 g. faina
  • - 250 g. unt sau margarina
  • - 150 g. zahar
  • - 1 galbenus
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • Crema de branza:
  • - 750 g. branza vaci dulce
  • - 3 oua
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • -putina esenta de rom
  • -stafide (eu n-am avut )
  • - 250 g. zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Se amesteca  faina, praful de copt si cacaua, se adauga untul, zaharul si galbenusul pana se obtine un aluat maleabil care va fi impartit in doua parti egale. Aluatul se invereste in folie si se pune in congelator 10-15 minute.
Intre timp se prepara crema astfel: se bat albusurile spuma. Separat galbenusurile se amesteca cu zaharul si aromele, se adauga branza si albusurile batute.

Intr-o tava punem hartie de copt, radem pe razatoarea mare o parte din aluat, punem crema de branza si peste crema dam pe razatoare cealalta parte de aluat.

Coacem prajitura la cuptor 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se poate pudra cu zahar si portiona. Eu i-am pus o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Criss 1

28.10.2011, 08:23

Multumesc dragelor.

nadina73 1

28.10.2011, 16:50

Mie imi place tare mult ,si eu o fac mereu ,e super buna.

MIUTA 1

28.10.2011, 20:18

Foarte bine arata imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy